Home > Vacuüm
Bestraten was nog nooit zó eenvoudig!
Download infosheet (204.82 KB)

Bestraten is een zware en tijdrovende taak. Het sjouwen en leggen van de stenen is bijzonder arbeidsintensief en kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals last van uw rug en pijnlijke handen. Wij geloven daarom sterk in het gebruik van machines om fysieke arbeid te verlichten. Onze vacuümsets zijn dan ook speciaal ontwikkeld om bestraten gemakkelijker, efficiënter én leuker te maken. 

Vacuümunit

Om de verschillende zuignappen op uw machine te monteren, heeft u een vacuümunit nodig. Deze unit zorgt er namelijk voor dat de nap kan zuigen. SHERPA ontwikkelt, ontwerpt en bouwt verschillende vacuümunits en stemt ze specifiek op uw wensen en eisen af. Onze vacuümsysteem worden, afhankelijk van de toepassing, door benzine, diesel, hydraulisch of elektrisch (met accu’s) aangedreven. Alle systemen werken volgens het principe “hoog vacuüm”. 

Zuignappen

SHERPA heeft vacuümsets en zuignappen voor allerlei toepassingen ontwikkeld. Denk daarbij aan zuignappen voor Stelcon-platen, RWS-banden, inritblokken en trottoirbanden, waardoor u deze stenen niet meer zelf hoeft te tillen. Wij bieden een uitgebreid assortiment aanbouwwerktuigen die op vacuümtechniek werken, maar we verzorgen ook oplossingen op maat. Het hefvermogen van een zuignap berekent u door L x B x 90% (=0.9 onderdruk) met veiligheidsfactor 3. 

Vacuümsysteem aangedreven door verbrandingsmotor

Deze vacuümsets drijven zichzelf aan, wat betekent dat ze geschikt zijn voor verschillende machines. We kunnen deze vacuümsets ook leveren met olieniveau- en hefbewaking. Bij een te laag olieniveau gaat een claxon af en wanneer er te weinig vacuüm is, gaat er een rode in plaats van groene lamp branden. Wanneer de vacuümset op een hefframe wordt gemonteerd, kunt u heffen met een viersprong of palletvorken. Onder het hefframe zit een oog om de zuignap in te hangen. Wanneer u het geheel compact wilt houden, kunt u set ook rechtstreeks op een zuignap monteren. 

Onze Standaard Zuignappen
Vacuümsysteem hydraulisch / 12V Elektrisch aangedreven

Dit vacuümsysteem kunt u boven- of voorop de SHERPA monteren, bijvoorbeeld om een bandensteller te gebruiken. Wij kunnen deze vacuümsets dusdanig aanpassen dat u ze ook op andere hydraulische machines kunt monteren. 

Zuignap, voor Stelcon® platen (1800)

Artikel: 01660
Maat: 60cm x 115cm
Hefcapaciteit: max. 1800kg

Zuignap, 6-voudig

Voor het opnemen/leggen van 4, 5 of 6 tegels 30x30 tegelijk.

Artikel: 01685

Zuignap 350 x 450

Voor het stellen van diverse betonelementen.

Artikel: 01600
Maat: 35cm x 45cm
Hefcapaciteit: 140kg

Zuignap 900x80, voor trottoirbanden

Exclusief afstandhouders.

Artikel: 01425
Maat: 90cm x 8cm
Hefcapaciteit: 140kg

Sherpa tegeltiller

Tel: +31(0)412-613344 info@sherpaminiloaders.com