Home > Vacuüm
Vacuum unit
Download infosheet (204.82 KB)
Onze Standaard Zuignappen
Zuignap, voor Stelcon® platen (1800)

Artikel: 01660
Maat: 60cm x 115cm
Hefcapaciteit: max. 1800kg

Zuignap, 6-voudig

Voor het opnemen/leggen van 4, 5 of 6 tegels 30x30 tegelijk.

Artikel: 01685

Zuignap 350 x 450

Voor het stellen van diverse betonelementen.

Artikel: 01600
Maat: 35cm x 45cm
Hefcapaciteit: 140kg

Zuignap 900x80, voor trottoirbanden

Exclusief afstandhouders.

Artikel: 01425
Maat: 90cm x 8cm
Hefcapaciteit: 140kg

Sherpa tegeltiller
Ontdek het gemak van vacuüm

De toepassing van vacuümtechniek neemt hand over hand toe in de wegenbouw. Geen wonder, want in principe is het mogelijk om alle betonnen elementen met vacuüm te verwerken. Men kan bijvoorbeeld met een zuignap van 40x40cm, zo'n 450 kg tillen. SHERPA ontwikkelt, ontwerpt en bouwt vacuümsystemen die nauwkeurig zijn afgestemd op specifieke wensen en toepassingseisen van de klant. Door de jarenlange ervaring is SHERPA mini-loaders / Hanenberg Materieel BV in staat om vacuümsets en zuignappen te fabriceren voor uiteenlopende toepassingen, zoals stelconplaten, buizen en trottoirbanden. SHERPA mini-loaders heeft een uitgebreid assortiment in aanbouwwerktuigen die op vacuümtechniek werken, maar kan ook oplossingen op maat verzorgen. 

Onze vacuüm systemen kunnen, afhankelijk van de toepassing, zowel door een benzine, diesel, hydraulisch als elektrisch (door middel van accu's), aangedreven worden. Al deze systemen werken onder het principe "hoog vacuüm".

Het hefvermogen van een zuignap kan berekend worden door: 
( L x B x 90% (=0.9 onderdruk) met veiligheids factor 3).

Vacuümsysteem hydraulisch / 12V electrisch aangedreven

Geschikt voor montage bovenop of voorop de SHERPA mini-loaders ten behoeve van bijvoorbeeld een bandensteller. Eventueel zijn onze vacuüm sets met aanpassingen, ook te monteren op andere hydraulische machines.

Vacuümsysteem aangedreven door verbrandingsmotor

Doordat deze vacuümsystemen zichzelf aandrijven, zijn ze geschikt voor diverse machines. Eventueel kunnen deze vacuüm sets uitgevoerd worden met olie niveau bewaking d.m.v. een claxon en hefbewaking d.m.v. een groene - rode lamp (voldoende - onvoldoende vacuüm).
De vacuum set gemonteerd op een hefframe, wordt heffen mogelijk met een vier sprong of palletvorken. Onder het hefframe zit een oog om de zuignap in te hangen. Het is ook mogelijk om het vacuüm set rechtstreeks op een zuignap t.b.v. stelcon platen te monteren waardoor het geheel compact blijft.

Tel: +31(0)412-613344 info@sherpaminiloaders.com