Home > Sales Manager Export m/v
Sales Manager Export m/v SHERPA mini-loaders (40u/w)

Wegens succes van SHERPA mini-loaders en uitbreiding van onze commerciële activiteiten zijn wij op zoek naar een gedegen verkoop medewerker m/v die ons mee kan helpen naar een volgende stap in onze ontwikkeling.  

Onze verkoopactiviteiten delen we grofweg op in drie kerngebieden. Voor Nederland worden onze mini-loaders tot op heden met name direct door onszelf verkocht en onderhouden. Voor gebieden in Nederland die wat verder van ons verwijderd zijn, zijn we aan het onderzoeken of we ons dealernetwerk kunnen verbeteren. Een aanpalende commerciële en groeiende activiteit is de verhuur van machines. Het derde kerngebied is het buitenland waar we eigenlijk altijd met distributeurs werken. 

Op dit moment missen wij capaciteit en ervaring om onze machine afzet in het buitenland te verbeteren en zoeken naar iemand die ons kan begeleiden naar een volgende stap in onze ontwikkeling.  

De exportmarkt is recentelijk door onze Sales Manager Export, Jürgen beleid naar een tweede versnelling in haar ontwikkeling met nieuwe distributeurs onder andere in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland. We leveren ook aan landen zoals Japan, Australië, Israël en bijvoorbeeld al bijna 10 jaar met name vol elektrische machines voor Amerika. In de laatste jaren hebben we een kleine 40 landen bediend en we merken dat door meer aandacht en exposure er steeds meer vraag naar Nederlandse topkwaliteit bij ons bekend wordt. Er ligt een hele wereld voor ons open die we graag met elkaar strategisch en proactieve manier willen ontginnen. 

Je signaleert trends in de markt en brengt advies uit wat we hier als organisatie naar jouw ervaring en inzicht mee moeten doen. Je doet kennis op door contacten met bestaande Business Partners en klanten te onderhouden. Je bouwt door inbreng van je eigen netwerk en door acquisitie een nieuwe structuur op. Een totaal netwerk dat je verder zult op- en uitbouwen.  

Onze commerciële structuur bestaat op dit moment uit een viertal medewerkers, waarbij het onze intentie is om de exportmarkt met z’n tweeën te bedienen. We nodigen je uit om mee te surfen op het talent van je naaste collega, Jürgen. Jullie vinden en openen deuren. 

Je bent regelmatig op pad en ook regelmatig op kantoor te vinden. Die afwisseling past bij jou. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid om deze belangrijke rol invulling te geven. 

Je vindt het prettig en hebt ruime ervaring met het werken in een familiebedrijf. 

Jouw uitdaging in het kort: 

 • Verkoop en verhuur van SHERPA mini-loaders met aanbouwwerktuigen voor de exportmarkt; 

 • Werven van nieuwe klanten en relaties met klanten onderhouden;  

 • Onderhoud en opzet dealernetwerk;  

 • Offertes en orderbevestigingen maken en doorspreken; 

 • Beursdeelname zowel nationaal als internationaal; 

 • Opstellen van contracten, rapportages (CRM), verkoopplannen en budgetten; 

 • Het realiseren van kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen. 

 

Wat neem je verder mee? 

 • Je kent de markt en hebt brede kennis en minimaal 7 jaar werkervaring in een relevante functie als verkoper in een vergelijkbare branche of productgroep; 

 • Je hebt affiniteit met machines (en/of voertuigen) en techniek;

 • Je bent klant- en resultaatgericht, flexibel maar ook standvastig wanneer nodig, nauwkeurig en initiatiefrijk; 

 • Je bent een zelfstarter, signaleert kansen en handelt ernaar; 

 • Je bent communicatief sterk (mondeling en schriftelijk); 

 • Naast de Nederlandse taal beheers je de Engelse èn Duitse taal in woord en geschrift, de Franse of Spaanse talen zijn pré’s; 

 • Je bent een netwerker en relatie bouwer in B2B en B2C; 

 • Je bent resultaatgericht en werkt graag samen naar een gezamenlijk doel; 

 • Je herkent je in onze kernwaarden: Betrouwbaar, Respectvol, Integer, Ambitieus en Betrokken; 

 • Je hebt een HBO-niveau, aantoonbaar door een afgeronde HBO opleiding òf door een MBO opleiding aangevuld met aantoonbare werkervaring op HBO-niveau.

 

Wij zijn SHERPA mini-loaders: 

ONZE ROOTS 

Een klein familiebedrijf opgericht door Mart van den Hanenberg, gestart in de wegenbouw die om zijn eigen rug te sparen en om efficiënter te werken een machine uit Engeland importeerde, om via eigen onderhoud, het doorvoeren van productverbeteringen, het verwerven van een wederverkopersrecht in Nederland naar importeur groeide (1989) om rond de start van de 21e eeuw uit te groeien tot OEM onder onze eigen merknaam SHERPA mini-loaders. Vernoemd naar het sterkste bergvolk ter wereld. De naam Sherpa betekent 'mens komende uit het oosten'. Ze kwamen uit Tibet en vestigden zich eeuwen geleden in de bergdalen van Nepal, ten zuiden van het Himalayagebergte en staan vooral bekend om hun fysiologische bouw die ze in staat stelt om in ijle lucht zwaar werk te verrichten. Onze SHERPA’s zijn klein en beresterk! 

én..WAAROM WE DOEN WAT WE DOEN? 

Al sinds de oprichting hebben we een duidelijk doel voor ogen. Een bijdrage leveren aan de verbetering van arbeidsvriendelijke omstandigheden. Dat doen we door het ontwikkelen van innovatieve gereedschappen en machines/voertuigen. De uitgebreide ‘range’ SHERPA mini-loaders en werktuigen zijn daarvan het succesvolle bewijs. SHERPA maakt het verschil. Elke dag opnieuw. Door zwaar werk gemakkelijker, lichter, sneller en schoner te maken. 

AANDACHT VOOR ARBEIDSVRIENDELIJKHEID 

Tijdens het allereerste begin van SHERPA mini-loaders, bestonden de bedrijfsactiviteiten aanvankelijk uit het verhandelen van arbeidsvriendelijk gereedschap. Al snel werd echter gestart met de ontwikkeling van een mechanische bandensteller, gekoppeld aan een mini-loader. Hiervoor werd door Bouw- en houtbond de ‘Eimert Sinoo’ prijs uitgereikt. Een aanmoedigingsprijs voor organisaties die baanbrekende ontwikkelingen doen ter verbetering van de arbeidsomstandigheden. 

CONTINUE INNOVATIE 

Het innovatieve karakter van SHERPA is verankerd in het bedrijfs-DNA. Daar waar het beter kan, wordt het beter gedaan. En daar waar kansen gezien worden voor nieuwe toepassingen, worden oplossingen bedacht. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van de volledig elektrische SHERPA die geen uitlaatgassen produceert en succesvol wordt ingezet voor werkzaamheden binnen afgesloten ruimtes en   gebieden die emissie beperkingen vereisen. Wij zijn al bijna 10 jaar op de markt met volledig elektrische machines. Wij zijn naast innovator, marktleider op dit gebied en de praktijk wijst haar praktische bruikbaarheid en betrouwbaarheid. 

Ons aanbod: 

Wij bieden je een uitdagende baan met een verantwoordelijke functie in een gemoedelijk familiebedrijf. Wij bieden aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarde afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Jij krijgt een plek in onze familie en wordt uitgenodigd om mee te participeren in de groei & bloei van onze organisatie. De sfeer is dynamisch, enthousiast en betrokken gepassioneerd.  

Wij streven naar een open cultuur van grenzeloze aspiratie, innovatie, open communicatie en samenwerking. Door deze cultuur ontstaat er een omgeving waarin medewerkers zich kunnen verbinden en zich zelfs als familie kunnen beschouwen, omdat we samen werken aan het bereiken van geweldige resultaten. 

Een leven lang leren en ontwikkelen, met en in de organisatie is voor velen van ons een grote drijfveer om voor onze organisatie te werken en bij de SHERPA’s te horen. 

Interesse? 

Stuur dan graag je cv samen met een korte motivatiebrief naar Bart Mulder via bart@sherpaminiloaders.com. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.   

Tel: +31(0)412-613344 info@sherpaminiloaders.com