Home > Kniklader
Wat zijn knikladers?
kniklader

Knikladers zijn miniloaders die worden uitgevoerd met een knikbesturing.  Dit is het grootste kenmerk waarin de machine zich onderscheid van overige type miniladers. De knikbesturing van de machine, ook wel knikloader genoemd, bestaat in principe uit twee delen. Daarnaast is het zo dat SHERPA knikladers worden aangedreven door 4 hydraulische Rexroth rijmotoren waardoor de aandrijflijn compleet onderhoudsvrij is.

Het knikpunt wordt door middel van een kogellager en een pendelstrip geconstrueerd. Hierdoor is de machine zeer stabiel. Om de kniklader van richting te kunnen laten veranderen is er een hydraulische stuurcilinder op gemonteerd. De machine verandert van richting indien er horizontaal gezwenkt wordt.

Een kniklader kan lading opnemen en verplaatsen door de hefarm die zich aan de voorzijde bevindt.  Het knikken (knikbesturing) en het laden (in de bak, op palletvorken, stenenriek etc) resulteren in de naam kniklader

100% Nederlandse kwaliteit

Sherpa knikladers van Hanenberg Materieel BV zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit! Dit verhoogt uiteraard de betrouwbaarheid en levensduur van deze minishovels. De SHERPA knikladers worden standaard aangedreven door 4 hydraulische Rexroth rijmotoren waardoor de aandrijflijn compleet onderhoudsvrij is.

Kenmerken kniklader

Kenmerkend is de lage bodemdruk, boogvormige rijweg en het feit dat de motor in het achterste deel van de kniklader is geplaatst. Zware componenten zijn zover mogelijk achterin de machine gebouwd waardoor de hefcapaciteit enorm hoog is voor het relatieve lage gewicht van de machine. De kleinste SHERPA kniklader weegt namelijk maar 899 kg en is op smalle banden maar 76 cm breed.

Een kniklader kan vooruit en achteruit rijden. Voor de aandrijving hiervan wordt meestal een Kubota dieselmotor gekozen. De dieselmotor zorgt weer voor de aandrijving van de hydromotoren.

Toepassingen kniklader

SHERPA knikladers worden ingezet in diverse sectoren. Zo kan de machine uitermate goed functioneren in de wegenbouw of hovenierssector. Diverse boerderijen gebruiken de kniklader bovendien om pakken stro bij te rijden of stallen uit te mesten. De grote hoeveelheid aan verschillende aanbouwwerktuigen zorgen ervoor dat de machines multifunctioneel inzetbaar zijn! Iedere potentiele klant kan hierdoor zijn machine aanpassen aan zijn persoonlijke wensen.

Op dit moment bestaat de Sherpa knikladerserie uit 5 machines:

Tel: +31(0)412-613344 info@sherpaminiloaders.com