Home > Toepassingen > Wegenbouw
Wegenbouw

Bijna nergens ter wereld vindt u zoveel wegen als bij ons in Nederland. Gelukkig komen er nog steeds veel nieuwe wegen bij of worden oude wegen gerenoveerd. Het wegenpark is te onderscheiden in asfaltwegen, betonwegen en elementen verharding. Het aanleggen van asfalt en betonverhardingen is goed gemechaniseerd. Daarentegen staat de mechanisatie van de elementenverharding en (her)bestratingen nog in de kinderschoenen.

SHERPA mini-loaders heeft zich gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor de stratenmakersbranche. Hiermee proberen wij om de mechanisatie van de elementenverharding zo snel mogelijk te realiseren! Met onze knikladers en hulpstukken werkt u stukken sneller en ook nog eens op een verantwoorde wijze.

Machinaal banden stellen

Preventie van vroegtijdige arbeidsongeschiktheid staat hoog in het vaandel bij SHERPA Mini-loaders.

Ons bedrijf  is al jaren actief bezig met ontwikkelingen gebaseerd op het verlichten van de arbeidsomstandigheden van de stratenmaker. Het  handmatig vlijen van klinkers & trottoirtegels en het stellen van trottoirbanden vergt enorm veel kracht en energie van het lichaam. Hierdoor zijn er maar weinig stratenmakers die het pensioen halen.

Er was een tijd dat het beroep van stratenmaker van vader op zoon overging. Die tijd is echter allang voorbij! Waarom? Het is een zwaar beroep dat veel van het lichaam eist.

Om er voor te zorgen dat de werkomstandigheden beter worden, wat het werk dus aantrekkelijker maakt, komen er steeds meer machines op de markt om het straatwerk te mechaniseren. Een goed voorbeeld hiervan zijn de SHERPA mini-loaders die uit te voeren zijn met een op afstand te bedienen trottoir banden steller. Deze miniloaders zijn helemaal toegespitst op de inzetbaarheid bij machinale & mechanische bestrating.

Vacuüm toepassingen bij bestratingswerkzaamheden

Onze vacuüm bestratingsystemen kunnen aangedreven worden door een benzine-, een diesel- of een hydraulische motor. Dit is afhankelijk van de toepassing. Al deze systemen werken onder het principe “hoog vacuüm”. Het hefvermogen van de zuignap bedraagt: (L x B x 90% (=0.9 onderdruk) met veiligheidsfactor 3). Daarnaast beschikt SHERPA Mini-loaders over kennis om voor iedere stratenmaker of hovenier zuignappen op bestelling te maken. Ons assortiment bestaat uit een serie standaard zuignapmaten voor (bocht-)banden, inritblokken, 30x30 tegels (6-, 8- en 12-voudig), 50×50 tegels en Stelcon platen.

Video's Sherpa in de Wegenbouw
Voor de stratenmaker
Voor de stratenmaker
Grote Kniklader
Grote Kniklader
Trottoir herbestrating
Trottoir herbestrating
Machinaal bandenstellen
Machinaal bandenstellen
Opbreken granieten keien
Opbreken granieten keien
Vacuum bestraten
Vacuum bestraten
Ergonomische kruiwagen
Ergonomische kruiwagen
Bestratingsmachine
Bestratingsmachine
Machinaal herbestraten
Machinaal herbestraten
Bestrating opperen
Bestrating opperen
Foto's Sherpa in de wegenbouw

Tel: +31(0)412-613344 info@sherpaminiloaders.com

Ma t/m Vr: 8:00 - 18:00 uur - Zaterdag: 9:00 - 12:00 uur